Havezate Es, Hardenberg

Toekomstig

De plannen hebben vertraging opgelopen door een lopend beroep bij de Raad van State. De planning is hierdoor nog niet bekend.

Havezate Es

  • Hardenberg

Landschap en wonen ontmoeten elkaar in Havezate Es bij Hardenberg.

De gemeente Hardenberg is bezig met de voorbereidingen voor de uitgifte van 90 ruime kavels voor vrijstaande woningen. Het plangebied ligt bij de landschappelijke en cultuurhistorische bijzondere buurtschap Collendoorn en krijgt daarom het karakter van een buurtschap, met bomen, lanenstructuren en het behoud van de bestaande hoogteverschillen. Open gedeelten (bijvoorbeeld het hoge deel van de es) en bebouwing wisselen elkaar af. De bebouwing moet een boerderijachtig of landhuiskarakter krijgen.

De kavels variëren in grootte tussen 600 en 3.500 vierkante meter. Gedetailleerde tekeningen en grondprijzen zijn nog niet vastgesteld. Meer informatie vindt u op de website van de gemeente.

De gemeenteraad hoopt eind 2020 het bestemmingsplan vast te kunnen stellen, waarna de verkoop van de kavels begin 2021 zou kunnen starten. De bouw van de eerste woningen zou dan nog in 2021 kunnen starten.

Benieuwd? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen!

*Getoonde afbeeldingen zijn ter inspiratie, hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Voor belangstellenden wordt vóór de start van de verkoop nog een kavelinformatieavond georganiseerd. U kunt zich als belangstellende opgeven via woonteam@hardenberg.nl. U wordt dan op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen.

Wilt u geheel ontzorgd worden bij de bouw van een woning op een kavel in Havezate Es, desgewenst tot en met de inrichting van huis en tuin? De Woonwensfabriek heeft met haar bouwpartners al vele honderden droomhuizen op maat tot volle tevredenheid van haar klanten gerealiseerd, waaronder woningen in de omgeving van Hardenberg.
Lees verder...

Nieuws over Havezate Es

Vertraging plan Havezate Es

Bij het Overijsselse stadje Hardenberg is het plan Havezate Es in ontwikkeling. Dit plan, gelegen tussen de wijk Marslanden en de landelijke buurtschap Collendoorn, heeft vertraging opgelopen door een bij de Raad van State aangetekend beroep.

Lees verder

Vrijstaande woningen op ruime kavels in Havezate Es

De wijk Marslanden in Hardenberg wordt verder uitgebreid met woongebied Havezate Es. In dit woongebied ter hoogte van het buurtschap Collendoorn is plek voor ongeveer 90 vrijstaande woningen. De kavels zijn zeer ruim en liggen in een landelijke omgeving.

Lees verder

Voorzieningen

icon-ov

Vervoer

Wat:
Afstand:
Bushalte Haarmolen
1.55 km
Bushalte Kroondijk
1.62 km
Bushalte Middenweg
1.94 km
Bushalte Parkweg 57
2.07 km
Bushalte Centrum
2.1 km
icon-scholen

Scholen

Wat:
Afstand:
Bibliotheek Hardenberg
2.06 km
Professor Waterinkschool
2.41 km
Vechtdal College
2.62 km
Greijdanus
2.66 km
R.K. Daltonschool
5.24 km
icon-winkels

Winkels

Wat:
Afstand:
C&A
1.83 km
Lidl
1.83 km
Trekpleister
1.94 km
Jeans Centre
1.94 km
Hema
1.96 km
icon-medisch

Medisch

Wat:
Afstand:
Apotheek Kooiker
1.98 km
Apotheek Hardenberg
2.09 km
Röpcke-Zweers Ziekenhuis
2.76 km
Healthcare centre
5.56 km
Apotheek Schuttevaer
10.59 km
Afstanden zijn hemelsbreed en indicatief

Heb je een vraag?


of neem contact op met een van onze makelaars

Lamberink Nieuwbouwmakelaars

Hardenberg