Zo richt je een kamer met een schuin dak in

20 augustus 2021

Heb je een nieuwbouwhuis gekocht waarvan één van de kamers een schuin dak heeft? Dan kan het voelen alsof je in deze kamer veel loze ruimte hebt. Toch zijn er diverse manieren waarop je deze ruimte in jouw voordeel kunt gebruiken!

Extra opslagruimte
Door een schuifwand of een gordijn te bevestigen bij het schuine dak creëer je extra opslagruimte. Doordat je de opslagruimte afsluit heb je geen last van rommel in het zicht. Ideaal!

Boekenkast
Met een schuin dak lukt het vaak niet om een kast te plaatsen tegen die muur. Wél kun je met wat planken een boekenkast aan de muur creëren. Op die manier maak je optimaal gebruik van de ruimte en scheelt het weer een kast tegen de rechte muur van de kamer. Je vindt op Pinterest veel voorbeelden.

Urban Jungle
Heb je graag wat planten in huis? Gebruik de wand met het schuine dak dan als plek voor je urban jungle! Je kunt er makkelijk een aantal planten plaatsen en aan de schuine wand kun je er een paar ophangen. Gaaf!

Lichte kleuren
Doordat een kamer met een schuin dak aanzienlijk kleiner kan voelen, is het belangrijk om met frisse kleuren te werken. Op deze manier hou je de kamer licht en ruimtelijk.

Inbouw-kledingkast
Is de kamer met het schuine dak een slaapkamer? Als je een extra wand langs het schuine dak bouwt ontstaat er een inbouwkast. Dit kan alleen wanneer het schuine dak relatief hoog is en geen ramen heeft.