Beperk je dubbele woonlasten met deze 3 tips

24 maart 2021

Als je een nieuwbouwwoning gaat kopen, krijg je waarschijnlijk te maken met dubbele woonlasten: je huidige hypotheek of huur en de kosten voor je nieuwbouwwoning. Met deze 3 tips kun je de dubbele lasten zoveel mogelijk beperken. 

1. Dubbele hypotheekrenteaftrek
Ga je van een koop- naar koopwoning? Je kunt dan zowel van je huidige woning als van je nieuwbouwwoning in aanbouw de hypotheekrente aftrekken.

2. Hypotheekrente meefinancieren
In sommige gevallen is het mogelijk om de hypotheekrente van je nieuwbouwwoning mee te financieren in je hypotheek. Dit betekent dat je de hypotheekrente elke maand uit het bouwdepot betaalt, in plaats van direct uit je besteedbaar inkomen. Hierdoor heb je lagere maandlasten, maar uiteindelijk wel een hogere hypotheekschuld.

3. Oude woning verhuren
Als je oude woning nog niet is verkocht maar je al wel in je nieuwbouwhuis woont, dan kun je de oude woning verhuren op basis van de Leegstandwet. Er geldt dan geen uitgebreide huurbescherming waardoor je de huur makkelijker kunt opzeggen als het huis eenmaal is verkocht. Voordat je je huis kunt verhuren heb je wel eerst een vergunning van de gemeente nodig. 

Heb je vragen over jouw financiele situatie?
De (onafhankelijk) financieel adviseurs Lamberink helpen je graag met het beantwoorden van al je vragen. Lamberink Financieel Adviseurs: 088 77 88 000 of mail fa@lamberink.nl