Profiteer van de voordelen van zonnepanelen

24 maart 2021

Steeds meer mensen voorzien hun woning van zonnepanelen. En dat is niet gek. Met zonnepanelen profiteer je namelijk van diverse voordelen en draag je ook gelijk bij aan een beter milieu. Lees hier wat de voordelen zijn van zonnepanelen.

1. De financiële voordelen
Doordat je je eigen elektriciteit opwekt, hoef je minder te betalen aan de energieleverancier. Met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je al snel zo’n € 600,- per jaar. Wek je meer energie op dan je verbruikt? Dan kun je dit overschot terugleveren aan de energieleverancier en ontvang je daarvoor een vergoeding. Het geld dat je investeert in de aanschaf van zonnepanelen verdien je al binnen 10 jaar terug.

2. De voordelen voor je woning
Met zonnepanelen verhoog je de waarde van je woning. Als je je huis verkoopt hoeft de nieuwe eigenaar namelijk niet te investeren, terwijl hij wel profiteert van lagere energiekosten. Daarnaast dragen zonnepanelen bij aan een beter energielabel voor je woning.

3. De voordelen voor het milieu
Met zonnepanelen wek je schone energie op; er komt namelijk geen CO2 vrij. Bovendien zorg je ervoor dat de uitputting van fossiele brandstoffen gerekt wordt. Je maakt immers gebruik van zonnestralen. 

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?
Of jouw dak geschikt is voor zonnepanelen, hangt vooral af van de ligging en of er schaduw op je dak valt. Schaduw is namelijk de belangrijkste beperking voor zonnepanelen. Het rendement uit zonnepanelen is het grootst als de panelen in een hoek van 35 of 40 graden op het zuiden liggen.