10 originele housewarming gifts

29 augustus 2023

Je kent het vast: je gaat op bezoek bij de nieuwe woning van vrienden of familie. Of je geeft zelf een feestje ter ere van je nieuwe woning. Wat moet je geven of vragen? Met deze items maak je meer indruk dan de standaard plant of fles wijn.

1. Workshop woonaccessoire maken
Hoe leuk is het als je je nieuwe woning kunt vullen met een uniek, zelfgemaakt item?! Geef je een dergelijke workshop cadeau, dan kan iemand zijn eigen vaas creëren of servies versieren. Zo sla je niet de plank mis met een woonaccessoire wat niet past bij het interieur van de nieuwe huiseigenaar en heeft hij of zij direct een leuke activiteit én persoonlijk item.

2. Een plaat of schilderij met skyline
Verhuist de nieuwe huiseigenaar naar een voor hem of haar nieuwe stad of gaat het juist om een verhuizing binnen zijn of haar vertrouwde omgeving, dan zal de skyline van de desbetreffende stad voor herkenbaarheid en vertrouwen zorgen. Kies voor een mooie plaat of schilderij of spring helemaal uit de bocht met 'city shapes', waar de skyline bijvoorbeeld is uitgesneden uit hout.

3. Een luxe snijplank
Typisch zo'n duur cadeau waar je zelf waarschijnlijk niet te veel geld aan wilt uitgeven, maar wat wél heel stijlvol staat in de keuken en ook nog eens handig is. Kies voor een massief houten variant van een mooie houtsoort of ga voor een set met planken voor verschillende ingrediënten (vlees, vis, groente, etc).

4. Een gepersonaliseerd huisnummer
Iedere nieuwbouwwoning wordt opgeleverd met een standaard nummer op de muur. Niet erg mooi of herkenbaar. Daar breng jij verandering in met een mooi huisnummer van keramieken tegeltjes of roestvrijstaal. Kies een stijl dat past bij het uiterlijk van de woning.

5. Vuurschaal voor in de tuin
Een leuk cadeau en meteen jouw uitnodiging voor een gezellig tuinfeestje. ;) Check wel even vooraf of de nieuwe huiseigenaar de vuurschaal wel kan gebruiken. Bij veel appartementen is open vuur op het balkon bijvoorbeeld verboden.

6. Lokale lekkernijen
Ga je binnenkort op vakantie of kom je net terug, verras de nieuwe huiseigenaren dan met een pakket aan lekkere, lokale producten. Met een wijn met goed verhaal, smakelijke kazen of potjes jam of honing kan de nieuwe woning meteen goed ingewijd worden. Ook leuk: doe een tour door de nieuwe buurt en koop hier bij lokale winkels de producten. Zo kunnen de nieuwe bewoners de buurt meteen leren kennen.

7. Maandelijkse bloemenlevering
Iedere maand een nieuwe, verse bos bloemen van een lokale bloemist. Met een maandelijks bloemenabonnement zal de nieuwe woning er altijd fleurig uitzien, zonder dat een rit naar de bloemist nodig is.

8. Cadeaubon voor een lokaal restaurant
Vooral leuk als de huiseigenaren hun nieuwe buurt nog niet zo goed kennen. Ontdek van welke keuken zij houden en geef een gezellige lunch of diner cadeau. Win, win: lekker genieten en meteen de buurt leren kennen.

9. Compact gereedschapssetje
Grote kans dat de nieuwe woningeigenaren al een flinke hoeveelheid gereedschap hebben, maar iedereen kent het moment dat je nét die schroevendraaier kwijt bent als je een tafeltje in elkaar wilt zetten. Het is geen sexy cadeau, maar met een compact gereedschapssetje heb je altijd het meest gebruikte gereedschap bij de hand en hoef je niet de hele opbergkamer door te spitten.

10. Kruiden- of moestuinset
Geef een set potten, zaden en instructies voor het kweken van kruiden of groenten in nieuwe huis. Het voegt een vleugje groen toe en biedt verse ingrediënten voor smakelijke maaltijden die in de nieuwe woning gegeten gaan worden. Lekker!