Dit zijn de voordelen van een warmtepomp

06 juni 2023

In 2030 moet 70 procent van alle elektriciteit uit hernieuwbare bronnen komen. Veel nieuwbouwhuizen hebben dan ook een warmtepomp, waardoor er weinig tot geen gas verbruikt wordt. Wij zetten alle voordelen van een warmtepomp op een rijtje.

Minder gasverbruik
Met sommige warmtepompen kunt u helemaal gasvrij verwarmen. Met andere, hybride warmtepompen vermindert uw gasverbruik met wel 80 procent. u draagt hiermee dus bij aan het doel om Nederland in 2050 van het aardgas af te krijgen.

Minder CO2-uitstoot
Door het gebruik van aardgas komt het broeikasgas CO2 vrij. Met een warmtepomp wordt uw huis volledig of voor een groot deel verwarmd met energie uit de lucht of bodem en verbruikt u dus weinig tot geen gas.

Aangename temperatuur
Een warmtepomp kan naast verwarmen ook voor verkoeling zorgen. Hartstikke handig tijdens warme zomers. Verder zorgt een warmtepomp voor een constante temperatuur in uw huis, zowel overdag als ‘s nachts.

Waardevermeerdering 
Doordat een warmtepomp minder energie verbruikt dan een HR-ketel, kan het energielabel van uw huis tot wel twee labels verbeteren. Dit betekent dat u bespaart op uw energierekening én dat de waarde van uw woning stijgt.