Kies je voor verf of behang voor je nieuwe woning?

24 augustus 2023

Sta je voor de keuze om de muren in je nieuwe woning te verven of te behangen? Ontdek de voordelen, creatieve mogelijkheden en praktische aspecten per muurafwerking en ga voor een stijlvolle en duurzame interieurkeuze.

Kleuren en stijlen
Het is tijd om je nieuwe huis tot leven te brengen. Kleuren spelen daarbij de hoofdrol. Wil je een serene eenkleurige achtergrond? Dan is verven de perfecte keuze. Ga je liever voor diepte en textuur, dan is behang jouw artistieke partner: stippen, strepen of kleurrijk jungleprints - de keuze is eindeloos!

Praktische overwegingen
Bij het kiezen van muurafwerking gaat het niet alleen om de looks, maar ook om de praktische kant. Verven van muren gaat snel, maar er is wel een perfect gladde muur voor nodig. Is je muur wat grillig, dan is behang een betere keuze. En heeft je woning kleine muren en hoekjes? Dan is verf daar een handigere keuze. En onthoud, muren op vochtige plekken zoals badkamers en keukens zijn niet zo geschikt voor behang.

Budgetvriendelijk
In eerste instantie lijkt verven een vriendelijkere keuze voor je portemonnee, maar behang wint het toch echt in duurzaamheid. Wissel je vaak van stijl, dan is verf jouw vriend. Het kost namelijk meer moeit om behang van muren te verwijderen.

Aandachtspunt voor nieuwbouwwoningen
Een fonkelnieuw huis is geweldig, maar hier schuilen nog wel een aantal verrassingen. Zo zit er vaak nog veel vocht in nieuwbouwmuren, waarbij ze eerst nog goed moeten drogen voor ze afgewerkt kunnen worden. En ga je verven, dan trekt de verf vaak de muur in, waardoor meerdere lagen verf nodig zijn. Een behandeling met voorstrijk is dan ook aan te raden. Behang kan in dat geval een slimmere keuze zijn.

Een spetterend kleurenpalet ligt aan je voeten. Denk aan je stijl, je dagelijkse behoeften en je portemonnee. Of het nu verf of behang is, maak van je nieuwe huis een artistiek meesterwerk!