Profiteer van een lagere energierekening met een nieuwbouwwoning

20 februari 2024

Een nieuwbouwwoning wordt voorzien van goede isolatie en de nieuwste technologieën. Dit zorgt ervoor dat jij als bewoner kunt profiteren van een lage energierekening. Een fijn voordeel van nieuwbouw ten opzichte van bestaande bouw. 

Goede isolatie, moderne bouwmaterialen en de nieuwste apparatuur/technologieën - zoals een warmtepompinstallatie en vloerverwarming en -koeling - zorgen ervoor dat het energieverbruik van jouw woning laag is en jij daarmee minder betaalt voor je energiekosten. De extra toevoeging van zonnepanelen op het dak en warmteterugwinning voor ventilatie van de woning maken een woning nog energiezuiniger. En kies je voor een nul-op-de-meterwoning dan komt het energieverbruik bij gemiddeld gebruik zelfs uit op nul. Onder aan de streep kunnen de maandlasten van een nieuwbouwwoning daardoor zelfs lager uitpakken dan bij een bestaande woning, wat het verhuizen naar nieuwbouw een slimme keuze maakt. Straks toch nog besparen in jouw nieuwbouwwoning?
Woon jij straks in jouw nieuwbouwwoning en wil je toch nog iets doen op het gebied van energiebesparing, dan zijn er nog een aantal punten waar je je op kunt richten:
- Maak efficiënt gebruik van zonwering door in de winter zonwering omhoog te laten en de binnenvallende zon als gratis verwarming voor je woning te gebruiken. Houd in de zomer de warmte juist buiten door de zonwering omlaag te doen.
- Door minder lang te douchen kun je besparen op het verbruik van warm tapwater. Ook een energiezuinige douchekop is een goede toevoeging.
- Let op sluipverbruik van stand-by apparatuur in huis.

Kortom: kies je voor nieuwbouw, dan koop je een woning met de nieuwste technologieën, waardoor jij profiteert van een toekomstbestendige, comfortabele woning met lagere energielasten. En dat scheelt behoorlijk in de kosten, zeker met de huidige energieprijzen.